huysraat-01

OVER RAAT

Ontstaan RAAT Amsterdam

Ruim 10 jaar geleden was de zoektocht van Hielco van der Wal, naar een mooi en betaalbaar audiomeubel, de aanleiding om zijn ideeën op papier te zetten. De van origine Fries ging er de wereld voor rond om de juiste leveranciers te vinden en de meubels te volmaken. Samen met Annelies Lammertink is Hielco de drijvende kracht achter RAAT Amsterdam.

Annelies; “De gedrevenheid van Hielco om onze klanten een mooi en betaalbaar designmeubel te bieden is prachtig. Samen werken we continu aan het volmaken van de collectie en de klanttevredenheid. ‘Zonder klanten, geen collectie’, is wat we ons als jong merk steeds voorhouden”.

RAAT collectie

De meubels worden inmiddels door een familiebedrijf in Oost Europa vervaardigd. Hierdoor zijn de lijnen kort en persoonlijk. Omdat RAAT Amsterdam de meesten modellen op voorraad heeft, kan er snel worden geleverd. Het assortiment van RAAT bestrijkt inmiddels een breed scala aan maten en mogelijkheden. Van een lange hangende kast, zwevend aan de wand, tot en met een flexibel element dat in de kasten geschoven kan worden, met de toepasselijke naam Cocon.

De laatste aanvulling op de collectie is een luchtig stalen frame waarop de kast vrij in de ruimte kan worden geplaatst. Ideaal voor als je niet wilt boren en toch bent gevallen voor een luchtig meubel.

Hielco; “Annelies voelt de interieurtrends haarfijn aan en bepaalt de kleurstellingen en verzorgt de styling en pr van RAAT. Onze kasten worden allang niet meer alleen gebruikt voor het opbergen van de audioapparatuur of om de TV een plek te geven. We zien steeds meer een verschuiving naar opbergen en presenteren. De kast en wat er op staat als eyecatcher in de ruimte.”